تأثير طبيعت بر ژن انسان
امروزه اين اعتقاد وجود دارد كه انسانها را ميتوان به آساني از نظر زيستشناختي به نژادهاي گوناگوني تقسيم كرد.
تاكنون كوششهاي متعددي توسط دانشمندان براي دستهبندي ملل جهان بر حسب نژاد به عمل آمده است.
برخي مولفان 4 يا 5 نژاد عمده را تشخيص دادهاند، در حالي كه ديگران بيش از30 نژاد مختلف را شناسايي كردهاند. اما استثناهاي متعددي بر اين طبقهبنديها يافت شده است كه باعث ميشود هيچ يك از آنها عملا قابل استفاده نباشد. براي مثال، نوعي كه معمولا زياد به آن استناد ميشود، نژاد «سياه» است كه فرضا بايد داراي پوست سياه، موي سياه كاملا مجعد و بعضي مشخصات فيزيكي ديگر باشد. [تاریخچه کشف ژنها]
با وجود اين ساكنان اصلي استراليا، يا بوميان، پوست سياه اما موي غيرمجعد و گاهي بور دارند. ظاهر شخصي با پوست كاملا تيره، موهاي مجعد كوتاه و لبهاي كلفت در برابر فردي با پوست كمرنگ، موهاي صاف يا فردار و لبهاي نازك ممكن است تفاوتهاي فيزيكي اساسي را نشان دهد. در واقع تفاوتهاي فيزيكي تقريبا به طور كامل محدود به اين گونه جنبههاي ظاهري است.
با توجه به اين تفاوتها دانشمندان درصدد برآمدهاند تا به كشف منشاء و سرچشمه تفاوتهاي فيزيكي و نژادي انسانها پي ببرند.
براساس آخرين يافتههاي محققان كه در مجله طبيعت ژنتيك در فوريه 2008 به چاپ رسيده است، مشخص شده كه انسانهاي اوليه در بدو پيدايش، مانند حيوانات رفتار ميكردند اما به تدريج آموختند كه چگونه آتش را تحت كنترل خود درآورند، براي بقا ابزار آلات مختلفي بسازند و از گياهان تغذيه كنند و زمين را زيركشت خود ببرند. آنها در اين راه بهطور فزايندهاي ياد گرفتند چگونه خود را با قوانين طبيعت وفق دهند و از گزند قدرتهاي طبيعي (باد، باران، سيل و غيره) در امان بمانند.
اين تحقيق همچنين نشان ميدهد كه تغييرات فيزيكي و ژنتيكي انسانها از 60 هزار سال قبل بر اثر قرار گرفتن در محيطهاي طبيعي گوناگون نظير صحرا، كوهستان و يا قطب شمال آغاز گرديده است كه بر اثر اين عوامل طبيعي انسانها از لحاظ رنگ پوست، اندازه و قد، ساختار فيزيكي و يا حساسيتها و مقاومت در مقابل برخي از بيماريها تقسيم گرديدند.
منشاء فيزيولوژي اين تغييرات تاثير عوامل طبيعي بر پروتئيني است كه در يك ژن انساني يافت ميشود. اين تغييرات باعث آن شده است كه برخي شاخصهاي فيزيكي كه در انسانها وجود دارد در برخي ملل قابل مشاهده باشد و در برخي ديگر اين شاخصها اصلا وجود نداشته باشند.
اين ژن تغيير يافته موجب آن شده كه مصونيت انسانها در برابر بيماريهايي مانند ديابت، فشار خون و يا حتي ايدز در نژادها و گروههاي انساني متفاوت به نظر برسد. به عنوان مثال بيماري فشار خون و بيماريهاي قلبي و عروقي در سياه پوستان آفريقايي تبار درمقابل سفيدپوستان به ميزان قابل توجهي كمتر است. اين ژن همچنين در مورد ضخامت موها، مدل دندانها و طريقه عرق كردن و از دست دادن حرارت بدن نيز نقش مهمي را ايفا مينمايد.
تاثیر اعصار و قرون در رابطه انسان با طبیعت
:: موضوعات مرتبط:
عمومی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 3084
|
امتیاز مطلب : 126
|
تعداد امتیازدهندگان : 31
|
مجموع امتیاز : 31